luni, 25 iunie 2007

S-a semnat

Aşa cum anticipam nu cu mult timp în urmă, la data de 19 iunie s-a semnat “Acordul de constituire al Polului de centru dreapta” dintre Partidul Naţional Liberal (PNL), Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD) şi Acţiunea Populară (AP).

Prin acest act cu valoare istorică liderii celor trei formaţiuni adică Marian Petre Miluţ, Călin Popescu Tăriceanu şi Emil Constantinescu au pus bazele realului Pol de dreapta în politica românească.

Preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD) a comunicat presei prezente la eveniment că prin semnarea acordului partidul pe care îl conduce şi-a clarificat din punct de vedere politic poziţia faţă de electorat şi că totodată s-au creat premizele concrete pentru construirea capitalismului în România.

Interesantă şi plină de bun simţ ni s-a părut scurta alocuţiune a liderului liberal care a afirmat că “Din respect pentru PNŢCD nu aş putea să le propun fuziunea”.

Acum nouă liderilor din teritoriu nu ne rămâne altceva de făcut decât să ne mobilizăm electoratul pentru îndeplinirea dezideratelor ce se regăsesc în Acord.

Desigur nu ne va fi uşor fiindcă mulţi vor fi tentaţi să confunde proaspăta “ALIANŢĂ” cu vechea Convenţie Demorată. Mulţi vor fi tentaţi să arunce greşelile trecutului pe umerii ţărăniştilor care au fost liderii Convenţiei.

Sigur, Polul de Dreapta, ca o alternativă la “Polul” pe care PD şi PLD îl vor propune, este altceva decât Convenţia Democrată. Dar asta se va dovedi în timp şi până atunci să urăm bun venit în viaţa politică dreptei adevărate.

Niciun comentariu: