luni, 25 iunie 2007

Alianţă pentru un real parcurs european

Cu excepţia FSN-ului iliescian al anilor ‘90, majoritatea partidelor politice post-decembriste, pentru a guverna au făcut alianţe.

Seniorul Corneliu Coposu a înfiinţat CDR (Convenţia Democrată) numindu-l pe Emil Constantinescu preşedinte al acesteia. La vremea respectivă obiectivele Convenţiei păreau ambiţioase. CDR-ul îşi propunea pentru început ca Emil Constantinescu să fie ales preşedinte al României. Apoi sub preşedinţia acestuia, România să adere la NATO.

Aceste obiective care aşa cum am spus păreau atât de ambiţioase s-au îndeplinit, în ciuda frământărilor vremurilor, în ciuda trădărilor care au fost iertate dar nu uitate.

Acum Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD) se pregăteşte de o nouă alianţă. De data aceasta fără Partidul Democrat (PD).

Şi acum obiectivele pe care Marian Petre Miluţ, preşedintele PNŢCD le propune şi ni le propune nouă românilor par la fel de ambiţioase şi chiar aproape de nerealizat.

În alianţă cu Acţiunea Populară (AP) a fostului preşedinte Constantinescu şi cu Partidul Naţional Liberal (PNL) al atât de hulitului Călin Popescu Tăriceanu, Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD) îşi propune obiective concrete, ferme care vor duce cu adevărat, dacă se vor îndeplini, şi noi promitem că se vor îndeplini, către un mai bine posibil pentru toţi românii.

Ne propunem deci o politică transparentă şi realistă de elaborare a unui parcurs viabil a drumului nostru post-aderare în Uniunea Europeană. Ne propunem şi vă propunem să învăţăm împreună să facem prioecte şi programe competente pentru accesarea fondurilor europene. Ne propunem ca în linişte şi înţelegere socială să nu mai întâlnim pensionari umiliţi, protestând în stradă, să nu mai întâlnim ţărani îndureraţi că nu au posibilităţi să-şi lucreze pământul, să nu mai vedem poliţai păzind ca nişte cerberi sălile unde dau examen copiii noştri.

Alianţa pe care o propune Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD) se vrea nu una doar conjuncturală menită să câştige alegerile, ci una care să integreze cu adevărat România în Europa, integrare ce să conducă real la o creştere a nivelului de trai.

Niciun comentariu: