luni, 25 iunie 2007

Deputatul Gonţea anunţă refacerea CDR-ului de odinioară

Deputatul PD, Ioan Gonţea a comentat ieri acordul de constituire al Polului de centru dreapta pe eşicherul politic românesc. Acesta spune că „refacerea CDR-ului de odinioară" va avea efecte răzbunătoare faţă de reprezentanţii PD din administraţia publică. „Am informaţii de la centru că liberalii se vor comporta ca nişte talibani în perioada următoare. Vor începe acţiunea de epurare a celor care nu sunt liberali şi ocupă funcţii în administraţia publică locală", a spus Ioan Gonţea. Mai mult, deputatul democrat a spus că ultimele acţiuni din Parlament arată foarte clar că între PSD şi PNL există o legătură foarte puternică, ultimul element evident fiind acela că în Consiliul de Administraţie la TVR va fi numit fostul democrat, actual PSD-ist, Sasha Savu.

În schimb, liderul PNŢCD Braşov, Eugen Urs, susţine că referendumul din data de 19 mai a fost momentul decizie de creare a Polului de centru dreapta, forma din Partidul Naţional Liberal (PNL), Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD) şi Acţiunea Populară (AP). „Prin acest act cu valoare istorică liderii celor trei formaţiuni adică Marian Petre Miluţ, Călin Popescu Tăriceanu şi Emil Constantinescu au pus bazele realului Pol de dreapta în politica românească. În acest fel s-au creat premizele concrete pentru construirea capitalismului în România", susţine Eugen Urs, care apreciază scurta alocuţiune a lui Tăriceanu, care a afirmat că „din respect pentru PNŢCD nu aş putea să le propun fuziunea".

„Desigur nu ne va fi uşor fiindcă mulţi vor fi tentaţi să confunde proaspăta «ALIANŢĂ» cu vechea Convenţie Democrată. Mulţi vor fi tentaţi să arunce greşelile trecutului pe umerii ţărăniştilor, care au fost liderii Convenţiei. Sigur, Polul de Dreapta, ca o alternativă la «Polul» pe care PD şi PLD îl vor propune, este altceva decât Convenţia Democrată. Dar asta se va dovedi în timp şi până atunci să urăm bun venit în viaţa politică dreptei adevărate", a mai spus Eugen Urs.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Buna ziua.
V-am descoperit blogul pe digitallights.net la categoria Codex Politicus: PNTCD si as dori sa imi oferiti o adresa de mail prin care sa va trimit un set de cinci intrebari legate de blogosfera politica romaneasca. Realizez un studiu pe aceasta tema si orice parere imi va fi de folos.
Va multumesc anticipat si astept un raspuns pe adresa de mail: ciuraru_adina@yahoo.com sau adinkra.c@gmail.com