luni, 1 octombrie 2007

Festivalul Băsescu

Toamna este perioada mustului, a pastramei şi a festivalurilor. De tot felul. Sâmbăta de dinaintea întronării Prea Sfîntului Patriarh Daniel, mult prea alesul preşedinte Băsescu a ţinut morţiş să se dea din nou în spectacol şi să se mai laude, măcar pentru mândria şi orgoliul personal dacă nu pentru cei câţiva pensionari veniţi sau aduşi la comanda PD-ului să-i înalţe osanale marelui bărbat care va deveni (este a fost şi ... nu va mai fi, sperăm) Traian Băsescu.

Şi cum gura păcătosului adevăr grăieşte, a recunoscut bietul de el că nu prea a fost el un luptător împotriva comunismului şi nici împotriva dragii lui de securitate. Ce-i drept, e drept, a cerut să se elimine gardurile care despărţeau grupul pro băsescian de grupul ţărănist şi de cel condus de fostul preşedinte Emil Constantinescu. Şi asta numai şi numai să-şi mai facă nişte prozeliţi. Adică să se mai dea o dată mare, că vezi drag doamne ce drept şi cinstit este domnia sa.

El care, repet şi citez din memorie, nu s-a considerat un luptător nici anticomunist şi nici anti securitate dar, după ştiinţa noastră n-a ezitat şi nici nu ezită să dezbine alianţele care au promis un gram de mai bine românilor, vezi cazul Convenţiei Democrate sau, mai recent, alianţa DA.

Ca să nu mai vorbim că l-a înlăturat fără pic de scrupule pe fostul preşedinte al PD-ului, Petre Roman. Şi iată că şi acum, cu trei zile înaintea votării moţiuni de cenzură, dom’ Băsescu mai încearcă încă o dată, dacă mai era nevoie, să influenţeze electoratul.

Şi pe cel pro şi pe cel contra. Mai ales pe acesta. Noi însă, repetăm pentru a mia oară poate, sperăm că românul s-a deşteptat. Şi nu se mai lasă prostit de nimeni, indiferent de numele pe care îl poartă.

Niciun comentariu: