miercuri, 11 iulie 2007

Pensionarii

Îi vedem cicălitori stând la interminabile cozi la medicamente, cozi ce ne amintesc de trecute, sperăm, vremuri.

Îi auzim plângându-se ba de una ba de alta, cârtind ba împotriva unuia, ba împotriva altuia, ne impiedicăam de ei pe străzi, în troleibuze sau prin pieţe.

De cele mai multe ori nu îi băgăm în seamă.

Sigur că aţi recunoscut printre aceste rânduri că e vorba de pensionari. De bunicul tău, de bunica mea, despre bunicul lui.

Noi, Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD) Braşov considerăm că actualul Guvern Tăriceanu 2, prin curajul de care a dat dovadă în propunerea şi promovarea legii creşterii pensiilor a făcut, în sfârşit, ceea ce trebuia făcut încă de la preluarea puterii de către alianţa portocalie, atunci când în fruntea Ministerului Muncii se afla un ministru al PD-ului.

De aceea, noi Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD) Braşov cerem vehement preşedintelui Traian Băsescu să nu mai tergiverseze promulgarea acestei legi. În caz contrar îi sugerăm să încerce şi Domnia Sa să renunţe la salariul de preşedinte şi, măcar pentru o lună două, să trăiască la fel ca majoritatea pensionarilor pauperi, cu o amărâtă de pensie din care trebuie să plătească întreţinerea, să-şi cumpere medicamente şi, din când în când să mai şi mănânce.

Noi credem domnule Preşedinte că este ruşinos să îţi rezolvi diferendul pe care il ai cu premierul, pe seama pensionarilor pe care în preajma alegerilor nu ştiţi cu ce promisiuni deşarte să ţi-i apropii.

Niciun comentariu: